Card image

Pažljivo obratite pozornost na odjel koji vam najviše odgovara. Isti odjeli mogu biti pronađeni u različitim gradovima Danske. Također, važno je imati sve informacija o gradu u kojem se pojedino sveučilište nalazi (npr. cijena smještaja, veličina grada, udaljenost zračne luke od centra, troškovi prometa, sport, noćni život, itd).

Studiranje u Danskoj

Jedina razlika studiranja u Danskoj naspram Hrvatske je što u periodu od 3.5 godine možete dobiti dvije akademske titule. Prva, tzv. Academic profession degree – AP degree a druga tzv. Top up degree, koji završava sa prvostupničkim ispitom i po završetku dobiva prvostupničku diplomu.

AP degree – traje 2 godine te predstvlja punopravnu Dansku titulu. Prednost je ta što je student u mogućnosti dobiti akademsku titulu nakon samo dvije godine studiranja. Sastavni dio studiranja uključuje stažiranje u jednoj od firmi po vašem izboru u Danskoj ili inozemstvu. Više od 90% studenata iz Hrvatska svoje studiranje započnu sa AP degree.

Top-up degree – traje 1.5 godinu. Nakon završenog AP degree, student ima mogućnost nastavka studija sa Top-up degree. Student tada ima mogućnost promjeniti smjer studiranja (npr. po završetku AP degree in Hospitality Management može nastaviti sa Top up degree in International Sales and Management). Nakon 3.5 godine studiranja na dva različita studijska programa student je više kompetentan na tržištu rada.

Bachelor’s degree – 3.5 godine tzv. Full Bachelor degree. Sastavnio dio studiranja je stažiranje u jednoj od tvrtki po vašem izboru u Danskoj ili inozemstvu.

Master’s study –2 godine – traje 4 semestra kao i u Hrvatskoj.

Sva sveučilišta s kojima surađujemo odobrenu su od strane Ministarstva Obrazovanja, što znači da će vaše titula biti prepoznata i prihvaćena od strane institucija i poslodava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Molimo vas odaberite Preddiplomski (Bachelor) ili Diplomski (Master) studij te nastavite dalje s odabirom studijskog programa iz naše ponude.

Studiranje u Danskoj  Studiranje u Danskoj