Card image

Sva sveučilišta s kojima surađujemo odobrenu su od strane Ministarstva Obrazovanja, što znači da će vaše titula biti prepoznata i prihvaćena od strane institucija i poslodava u Hrvatskoj i inozemstvu.

Molimo vas odaberite Preddiplomski (Bachelor) ili Diplomski (Master) studij te nastavite dalje s odabirom studijskog programa iz naše ponude.

Studiranje u Danskoj  Studiranje u Danskoj

Ponuda obrazovnih ustanova

ZIBAT – ZAELAND INSTITUTE OF BUSINESS AND TECHNOLOGY

Web-stranica: http://zibat.dk

Zibat je institucija u regiji Zeland, gdje se nalazi i glavni grad Kopenhagena. Imaju pet međunarodnih kampusa smještenih u simpatičnim gradovima Næstved, Slagelse, Nykøbing F, Roskilde i Køge.

Prednosti studiranja na ZIBAT-u su relativno niski troškovi života, osobito na kampusima Naestved i Slagelse. Velika je prednost mogućnost izravnog rada u Kopenhagenu, gdje ima dovoljno radnih mjesta za studente. Jedni od popularnijih programa u ZIBAT-u su Commerce management, Logistics management i Computer Science.

BUSINESS ACADEMY SOUTH WEST (BASW)

Web-stranica: https://www.easv.dk

BASW je također jedna od preporučenih institucija koje nudimo, posebice zbog mogućnosti lakog pronalaska posla u Esbjergu. BASW je jedna od najvećih trgovinskih akademija u Danskoj s više od 900 studenata i do 30% međunarodnih studenata.

BASW ima dva glavna kampusa; u Esbjergu i Sønderborgu. Esbjerg je lučki grad na jugozapadnoj obali. Ima obilje muzeja, trgovina, događanja i festivala tijekom cijele godine! Škola ima svoj “Carrier Center” koji služi kao izvor inspiracije, mjesto za Brain storming studentskih ideja i pomaže studentima pri pronalasku prakse.

UNIVERSITY COLLEGE OF ABSALON

Web-stranica: https://phabsalon.dk/english

University College of Absalon prva je sveučilišna akademija u Danskoj koja je postigla institucionalnu akreditaciju i najviše službeno priznanje za osiguravanje kvalitete u ustanovama visokog obrazovanja u Danskoj.

Studentski programi rade u bliskoj suradnji sa zanimanjima koja se pripremaju za studente. Pružaju mogućnoste kvalitetne prakse, kao i kontinuirani razvoj studijskih programa koji polaznicima osigurava vještine potrebne za pridruživanje i preusmjeravanje na tržište rada. Ovo obrazovanje omogućava studentima da steknu stručne kvalifikacije i društvenim kompetencije koje potom mogu primjeniti u  javnom kao i privatnom sektoru.

IBA – INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY

Web-stranica: http://www.iba.dk/

IBA Kolding posebno se preporučuje studentima koji ozbiljno razmišljaju o “poslovnom svijetu” i poslovanju. Ova institucija radi na području obrazovanja više od jednog stoljeća, a danas je glavna obrazovna institucija u srcu Danske – Koldingu. Nude programe usmjerene na business kao: marketing, financije, upravljanje, business i dizajn.

Programi kombiniraju akademske i teorijske temelje s naglaskom na najnovije nastavne i studijske metode koje uključuju međusobne projekte i grupni rad. IBA blisko surađuje s tvrtkama i organizacijama u Danskoj i širom svijeta. Programi koji se preporučaju zbog velikih izgleda za pronalazak posla su na primjer: Business Management across Europe ili Euro-Asia Business Management.

DANIA – DANISH BUSINESS ACADEMY

Web-stranica: http://www.eadania.dk

DANIA je dugogodišnji partner Scandinavian Study-a i uglavnom odgovara studentima s obzirom na troškove života u Randersu i vrlo dobru reputaciju škole.

Akademija se nalazi u novim modernim zgradama na južnoj periferiji u Randersu i Viborgu. Nudi izvrsnu pozadinu programa za više od 800 međunarodnih studenata, uključujući najnovije IT objekte i nove IT centre.

Prednosti studiranja na DANIA-i su relativno mali troškovi života u usporedbi s Kopenhagenom i kratku udaljenost od institucije. Škola ima snažne veze s regionalnom industrijom i trgovinom. DANIA je fokusirana na segmentima kao što su informatička tehnologija, automobilska tehnologija i financijsko upravljanje.

BUSINESS ACADEMY AARHUS

Web-stranica: http://www.baaa.dk

Business Academy Aarhus nalazi se u Aarhusu, drugom po veličini grad u Danskoj s populacijom od cca. 400.000. BAAA nudi veliki broj studijskih programa s fokusom na tehnologiju, kemiju, biologiju i poslovanje.

Akademija radi s organizacijama i tvrtkama koje mogu pomoći u pronalaženju prakse u Maleziji, Šangaju i Kanadi. Svake godine BAAA radi s više od 800 tvrtki ne samo iz Danske kao što su: Carlsberg, Ikea, Nordea banka, Novo Nordisk i Porsche u SAD-u.

Aarhus je atraktivan trening centar, stoga nije ni čudo da je oko 16% gradskih građana čine BAAA student. BAAA ima najzahtjevnije programe, kao što su upravljanje okolišem, biologija i prehrambenu industrija, kemija i automatizacija.

UCN – UNIVERSITY COLLEGE OF NORTHERN DENMARK

Web-stranica: http://www.ucnorth.dk

UCN  je institucija koja godišnje unaprijeduje stil svojih metoda podučavanja i učenja. Nalazi se u Aalborgu – studentskom gradu i prikladan je za studente koji prakticiraju pravilo: “Studija Hard – Party Hard!”

Aalborg je četvrti po veličini grad u sjevernoj Danskoj u Aalborgu. UCN nudi više od 15 studijskih programa na engleskom jeziku, a usmjereni su je na praktično korištenje znanja. Na prvi pogled, Aalborg fascinira prekrasnim povijesnim građevinama. Slikovita atmosferu grada također naglašava Limfjorden-kanal koji dijeli dva glavna dijela: Aalborg (gradski dio) – i Aalborga Nrresundby.

Jedna od glavnih atrakcija tijekom godine je godšnji karneval, festival koji privlači ljude iz cijele Danske i inače bude više od 100.000 gledatelja svake godine. Posebno su popularni programi: Hotel Management, Sport Management, Architecture ili Energy Technology.

AALBORG UNIVERSITY

Web-stranica: http://www.en.aau.dk

AAU se također nalazi u Aalborgu. Na međunarodnoj je ljestvici jedan od najboljih sveučilišta inženjerstva, robotike i tehnologije te je jedno od najvećih i najboljih sveučilišta u Skandinaviji. Također nudi obrazovanje na području društvenih, humanističkih i tehničkih znanosti.

Od samog početaka AAU je bio poznat po načinu učenja temeljenog na projektnom radu poznatom pod nazivom “Aalborg PBL – Problem Based Learning”. Nudi studijske programe u gradovima Aalborga, Kopenhagena i Esbjerga. Ovdje možete studirati predmete kao što Robotics, Windmills energy engeneering, European studies, Business administrations i  mnoge druge.

EAL LILLEBEALT BUSINESS ACADEMY, ODENSE

Web-stranica: https://www.eal.dk/international/

EAL ima najnoviji i vjerojatno najljepši kampus od svih naših partnerskih fakulteta u Danskoj, a partneri smo od 2009. godine.

EAL nudi studijske programe u prekrasnom i povijesnom gradu Odensu i Vejleu. Škola naglašava  profesionalno okruženje za učenje i za svoje učenike priprema nastavu s modernom opremom.

Odense je rodno mjesto H.C. Andersena. Prema statistici, broji najviše upisanih studenata od svih djelova Danske. Odense se nalazi na otoku Fyn, samo oko 90 minuta vlakom od grada Kodana. Posebno se preferiraju odjeli kao što su Hospitality management ili Logistics management.

AARHUS UNIVERSITY

Web-stranica: http://www.au.dk/en

Ovo moderno sveučilište osnovano je 1928. godine, a posljednjih je godina doseglo vrhunac na brojnim svjetskim listama obrazovanja, kao što je QS World University Ranking.

Time Aarhus University  privlači najbolje studente, profesore i partnere iz cijeloga svijeta. Sveučilište nudi širok spektar prvostupničkih i magistarskih studijskih programa na engleskom jeziku u području ekonomije, poslovanja ili marketinga.

Iz iskustva preporučujemo da se prijavite u (ili samo) grad Herning, gdje postoji veća šansa za upad, a i sveučilište jamči smještaj. Studenti često odabiru programe kao što su Corporate Communication, ili Economics and Business Administration

VIA DESIGN COLLEGE

Web-stranica: http://en.via.dk/programmes/student-life/campus-herning

TEKO će odgovarati svima koji vole modu, dizajn, dizajn i markiranje modnih marki.

TEKO Design je najveći koledž mode i dizajna u Danskoj i diljem Skandinavije! Više od 1100 mladih ljudi studira na području dizajna odjeće, tekstila za namještaj i interijera.

VIA TEKO Design je jedinstveno mjesto za razvoj dizajana i poduzetničkog duha! I Danski stil života u velikoj mjeri oznaka TEKO diplomanata. Povijest škole je puna karizmatičnih osobnosti kao što su Aage Damgaard, Carlo Wichman Madsen, od kojih su svi TEKO dizajneri.

TEKO se nalazi u Herningu i nudi mogučnost studiranja programa kao što su Fashion design, Pattern design, Purchasing management ili Branding management.